Άρση εμπάργκο όπλων στους Ε/κ

02 09 2020 13:08

Ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εξωτερικών Κουντρέτ Όζερσαϊ καταδίκασε την απόφαση που πήραν οι Ηνωμένες Πολιτείες για την μερική άρση του εμπάργκο όπλων προς την Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρο και εξέφρασε την απογοήτευσή του.
Η άρση του εμπάργκο όπλων προς την ε/κ πλευρά είναι μια ατυχής εξέλιξη για ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή, τόνισε.
Ο ΥΠΕΞ Όζερσαϊ, σε γραπτή του δήλωση, ανέφερε πως όλοι πρέπει να σκεφτούν πολύ καλά το τι σημαίνει η άρση του εμπάργκο όπλων που είχε τεθεί με στόχο να μη εμποδίσει τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού προβλήματος.
«Δυστυχώς, το χάϊδεμα της πλάτης της ε/κ πολιτικής ηγεσίας συνεχώς μ’ αυτόν τον τρόπο θα την βοηθήσει να επιμένει ακόμα περισσότερο στην μονομερή στάση της για να σφετεριστεί τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο», τόνισε.
Ο Όζερσαϊ σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει αντιληπτό και ορατό το ότι η ε/κ ηγεσία, που είναι απρόθυμη να διαμοιραστεί, ακόμα και στις υφιστάμενες συνθήκες, το κράτος, τη διοίκηση και τον πλούτο μαζί με τους Τουρκοκυπρίους, θα υιοθετήσει απ’ εδώ και πέρα πιο αυστηρή στάση επί του θέματος.
«Σ’ αυτήν τη γεωγραφία, είμαστε μάρτυρες πολλών λανθασμένων αποφάσεων που υποστήριξαν άδικα μόνο ένα από τα διαφωνόντα μέρη.

Αυτή η απόφαση που πήρε τελευταίως οι ΗΠΑ για την άρση του εμπάργκο όπλων αποτελεί μια απ’ αυτές τις λανθασμένες αποφάσεις, αλλά σίγουρα δεν θα μας οδηγήσει να εγκαταλείψουμε, ούτε μια στιγμή, τον αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων μας στην περιοχή», κατέληξε ο ΥΠΕΞ Όζερσαϊ.

reklam-banner1
 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

 • Hava Durumu

  ΤΔΒΚΣήμεραΑύριο
  Lefkoşa 41/22° 41/22°
  Girne 33/27° 35/27°
  Mağusa 35/25° 35/25°
  İskele 31/26° 33/26°
  Güzelyurt 35/23° 37/23°
  Lefke 31/26° 34/26°
 • ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ